022 / 2007

XC house

Organising a continuous space in the most concise way possible. A single prismatic volume with two incisions that articulate the different pieces around the main space, the kitchen, dining and living room.


CREDITS:

PHASE: completed, 2009

SITE: Torre de Portacoeli, Valencia, Spain

CLIENT: private

GROSS FLOOR AREA: 205 m2

BUDGET: 128.232,75 euros

TEAM:

ARCHITECTS: Ana Ábalos, Pablo Llopis

CT ENGINEER: Miguel Monteagudo

ST ENGINEER: TEMCCO Sistemas y Estructuras

SV ENGINEER: INAVI Project & Service engineering

CONTRACTOR: Construcciones Rafael Sierra


The incisions form two patios: one separates the entrance and study from the living/dining room, and the other gives independence to the main bedroom form the remaining ones. These patios, through light and vegetation, bring the plot of land into the home, qualifying the interior spaces.The home gives off the appearance of a discrete size, with a marked horizontal component that discovers itself along the length of the plot, until it reaches the terrace, which connects the main space in the building with the outside space of the swimming pool.