007 / 2009

EP house

The house is located at the end of an agricultural plot, in a “naturally artificial” setting. The program of this house is organised and structured by two dry stone walls like those that configure the terraces.


CREDITS:

PHASE: completed, 2009

SITE: Aras de los Olmos, Valencia, Spain

CLIENT: private

GROSS FLOOR AREA: 210 m2 (10.563 m2)

TEAM:

ARCHITECTS: Ana Ábalos, Pablo Llopis

ST ENGINEER: TEMCCO Sistemas y Estructuras

INTERIOR DESIGN: Juan Antonio Pascual

CONTRACTOR: Cooperativa San Gregorio

PHOTOGRAPHY: Juan Antonio Pascual


The home is organised and structured by two dry stone walls. One runs parallel to the natural layout of the agricultural plots, limiting and differentiating the space, open to the plot, a lengthy volume that contains the bedroom area, a quiet area, more related to the adjoining grape vines.  The other, perpendicular to the first, is configured as a vital nucleus, around which daily living occurs.